S-a stins fostul căpitan al Strungului, Virgil „Zizi” Bran

by Sorin Haut

Lumea fotbalului arădean a fost lovită astăzi de o nouă veste tragică. Virgil „Zizi” Bran (născut pe 2 iunie 1955), fost căpitan la Strungul Arad în anii 1975-1980, dar și component al echipei UTA, a încheiat socotelile cu viaţa. Cel mai în măsură să vorbească despre fostul fotbalist al Aradului este colegul nostru, Ioan Hamza, fost coechipier și prieten cu „Zizi” Bran, la Strungul:

”Sunt bulversat. Vestea am primit-o acum câteva minute. Virgil, Zizi, cum îl alintau prietenii, și a avut mulți, a hotărât să sară. Dar nu cum o făcea, impecabil și inegalabil, în timpul meciurilor de fotbal, lovind mingea cu capul, venind la colțul lung al porții adverse, înălțându-se imperial.

Nu-i plăcea să vorbim altceva decât despre fotbal, nici nu-l interesa altceva. Poate despre fetele lui, pe care le-a văzut tot mai rar. E găian sută la sută, cu un an mai tânăr ca mine, fost coleg de clasă, la Școala Generală nr. 10 din Gai, cu Ștefan Matei, un alt fost fotbalist, fundaș central la Strungul și UTA . Erau cei mai buni prieteni. Se vor întâlni din nou în cer.

În ultimul timp vorbeam destul de des la telefon. Mergea periodic la piața de la Miorița. Îl adula pe Cornel Dinu, considerându-l cel mai deștept om de fotbal din România. 

În anul 1979 am fost cu Strungul în Austria. Prima noastră deplasare într-o țară capitalistă. Într-o noapte, eu, Zizi și Matei am sărit pe geamul hotelului (de la parter) și am luat-o pe străzile Vienei. Am dat cu banul pe un trotuar. Rămânem sau nu definitiv în Austria? N-am reușit nici unul să alegem acest lucru. Erau acasă iubitele așteptându-ne să ne întoarcem cu gențile pline de Rexona … Virgil și-a cumpărat un ceas pe care l-a păstrat până acum. 

Zizi….nu-mi vine să cred. Așteaptă-mă cu Ștefi Matei acolo sus și …. dăm cu banul”, a scris, printre altele, Ioan Hamza, pe contul său de socializare. (foto Ioan Hamza, facebook)

Dumnezeu să-l ierte!

Facebook Comments