S-a reluat programul guvernamental „Masa caldă”, la Școala „Ilarion Felea”

by Florian Popa

Începând de luni, 23 septembrie 2019, la Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” din municipiu a fost reluat programul guvernamental „Masă caldă în şcoli”. Unitatea de învăţământ din Arad este printre primele din ţară unde elevii beneficiază de acest program, la scurtă vreme de la începerea noului an şcolar. Cei aproximativ 400 de elevi servesc zilnic prânzul la cantina din curtea unităţii de învăţământ. Mâncarea este pregătită şi servită de angajaţi ai Centrului Social Cantina Municipală Arad.

Începând de azi, elevii de la <<Ilarion Felea>> primesc din nou o masă caldă la şcoală. Am fost printre primele administraţii din ţară care am pus în aplicare Programul Guvernamental “Masă caldă în şcoli” şi cu singuranţă am fost primii dacă nu chiar singurii care au amenajat o cantină mobilă chiar în curtea unităţii de învăţământ. În acest fel, le-am asigurat copiilor cele mai bune condiţii de servire a mesei. Satisfacţia noastră este cu atât mai mare cu cât rata abandonului şcolar la Gimnaziala <<Ilarion Felea>> este în scădere”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc.

Anul acesta pachetul alimentar asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice este în limita a 10 lei pe zi, pentru fiecare beneficiar. Suma totală alocată Aradului se ridică la 597.000 lei.   Este pentru prima dată când suma este acordată pe an calendaristic, nu pe an şcolar. Acest lucru a făcut posibilă reluarea programului la scurtă vreme de la începerea anului şcolar.

 

Facebook Comments