S-A FACUT DREPTATE LA STRAND: REPREZENTANTII PRIMARIEI AU REDESCHIS ACCESUL LA PARCAREA CORLEONE

by Sida Voicu

După cum anunţa livearad.ro, în exclusivitate, în urmă cu câteva zile, omul de afaceri Leontin Aslau a câştigat definitiv procesul cu Primăria municipiului Arad, cu privire la accesul în parcarea Corleone, de pe ştrandul Neptun. După ce în luna octombrie a anului trecut a reuşit să obţină, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Timişoara, accesul la proprietatea din ştrandul Neptun (parcarea şi fosta discotecă Corleone), miercuri, tot la Curtea de Apel Timişoara, Aslău a avut câştig de cauză pe tema lucrărilor efectuate la intrarea în ştrand. Lucrări de sute de mii de euro, pe care instanţa le-a declarat ilegale, prin anularea Hotărârii numărul 201/2010, a Consiliului Local Municipal, hotărâre care prevedea aprobarea noilor indicatori tehnico-economici şi a Proiectului Tehnic privind lucrările de Amenajare acces Ştrand Neptun.

O dată câştigat şi procesul de miercuri, Primăria Arad a fost obligată să refacă accesul spre parcarea SC Corleone, dar şi să mute intrarea în ştrand dincolo de această parcare, adică pe vechiul amplasament. Văzând că nu e de joacă, existând deja două sentinţe definitive care îi dau dreptate omului de afaceri Leontin Aslău, reprezentanţii Primăriei s-au apucat de lucru. Probabil, de ruşine sau fiindcă Gheorghe Falcă nu vrea ca arădenii să afle că instanţa a constatat că pe ştrand s-a făcut un abuz, lucrările s-au derulat pe ascuns, în weekend. Muncitorii au scos deja pavelele de pe drumul de acces spre parcarea Corleone, au distrus spaţiul verde plasat în faţa intrării în parcare (erau şi nişte pomi plantaţi la un moment dat) şi au demontat bordurile, astfel că în acest moment se poate intra în parcare. Probabil, în cursul zilei de astăzi, reprezentanţii primăriei vor turna şi asfalt, astfel că totul va reveni la normal, iar maşinile vor putea intra (fără bilet plătit la intrarea în ştrand) în parcarea Corleone. Apropo, de intrare, ea n-a fost încă mutată, însă probabil şi acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, având în vedere  faptul că instanţa a dispus în mod clar acest lucru.

Este interesant de aflat cine va plăti pentru aceste lucrări, dar şi pentru cele efectuate în 2010 şi care, iată, au fost declarate ilegale de instanţă, iar acum trebuie distruse, pentru ca totul să fie adus la starea iniţială. Este a treia oară când se lucrează în acelaşi loc, în  patru ani de zile. Aşadar, cine plăteşte ?

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments