Russell Crowe joacă într-un film realizat după romanul de succes al unui fost jurnalist român

by Florian Popa

Actorul neozeelandez Russell Crowe, premiat cu Oscar pentru rolul din „Gladiatorul”, va juca într-un thriller polițist adaptat după un roman scris de autorul român Eugen Ovidiu Chirovici, scrie antena3.ro. O informație în acest sens se regăsește pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Washington, care citează publicația americană Variety.
Eugen Ovidiu Chirovici, fost jurnalist specializat pe domeniul economic, a publicat mai multe cărți, iar romanul „Cartea oglinzilor”, care stă la baza scenariului filmului în care va juca Russel Crowe, s-a bucurat de recenzii bune.
„Russell Crowe va juca rolul unui fost polițist criminalist într-un film adaptat după romanul de succes al lui Eugen Ovidiu Chirovici, ‘Cartea oglinzilor’.
Filmările sunt programate să înceapă în ianuarie 2023”, spune textul de pe pagina de Facebook a ambasadei române, care citează și un fragment dintr-o recenzie făcută romanului polițist de editura Penguin Random House: „Tradusă deja în 37 de limbi, ‘Cartea oglinzilor’ este romanul perfect pentru fanii suspansului psihologic și ai literaturii de ficțiune accesibile”.
Variety a publicat deja intriga: un fost polițist cu Alzheimer reia un caz din trecut
Potrivit revistei Variety, filmul se va numi „Sleeping dogs”, iar Crowe va interpreta un fost polițist criminalist însărcinat să reinvestigheze un caz de crimă brutală din trecutul său profesional.
„Roy Freeman, personajul jucat de Russell Crowe, care urmează un tratament pentru Alzheimer, este forțat să se lupte cu trecutul său, după ce un deținut condamnat la moarte, pe care îl arestase cu zece ani în urmă, pretinde că este nevinovat. Încercând să-și recapete memoria, Freeman face echipă din nou cu fostul său partener, pentru a-l ajuta să reia cazul și să descopere adevărul.
Împreună, cei doi pornesc să dezlege o serie de secrete conectate, forțându-l pe Freeman să facă descoperiri macabre”, menționează Variety.
Pelicula, produsă de compania The Nickel City Pictures, va marca debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris scenariul împreună cu Bill Collage.
Cei doi au mai scris împreună scenarii pentru producțiile „Assassins Creed” și „Exodus: Gods and Kings”.

Facebook Comments