Românul care a luptat voluntar în Ucraina a fost înmormântat la Arad

by Florian Popa

Rudolph-Ervin Wittmann, românul care fost voluntar în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei și a murit eroic în 22 octombrie 2023 în Ucraina, a fost înmormântat, sâmbătă, la Arad. Potrivit Ambasadei Ucrainei în România, sâmbătă, în orașul Arad, a avut loc înmormântarea cetățeanului român, Rudolph-Ervin Wittmann, care a fost voluntar în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei. Rudolph-Ervin Wittman a murit eroic în 22 octombrie 2023 în Ucraina, în mâinile invadatorului rus, în timp ce se afla pe câmpul de luptă.
„Ambasada Ucrainei în România exprimă sincere condoleanțe familiei îndoliate, rudelor, prietenilor și poporului român pentru moartea celui care a fost un fiu, un frate, un prieten de încredere, un om bun și luminos – Rudolph-Ervin Wittmann, care va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră. Lumină lină și veșnică amintire Eroului!”, scriu reprezentanții Ambasadei Ucrainei în România, pe pagina oficială de Facebook.
Tânărul din Arad a plecat în Legiunea Străină la doar 19 ani. Armata era visul lui din copilărie şi cum a împlinit vârsta necesară, nu a stat pe gânduri. Un om extrem de calculat, dar şi foarte curajos. Când a început războiul în Ucraina, nu şi-a dorit decât să meargă cât mai repede acolo, deşi apropiaţii au încercat să îl înduplece să rămână acasă, la Arad, conform antena3.ro.
Arădeanul de 27 de ani a devenit erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate.

Facebook Comments