ROMANILOR LE-A AJUNS UN BASESCU

by Cosmin Mihuta

Pentru cei care mai aveau speranţe că actualul şef al Senatului ar putea deveni un altfel de preşedinte decât a fost Traian Băsescu, evenimentele din ultimele zile cred că sunt pe deplin lămuritoare. Avem de a face cu un Băsescu mai mic, în primul rând pentru că nu va ajunge niciodată să ocupe funcţia pe care Băsescu a ocupat-o timp de zece ani, cu aceeaşi dorinţă bolnavă de a ajunge la putere, nedispus la concesii şi dialog, pornit să-i distrugă pe toţi cei care nu sunt de acord cu el.

Un preşedinte ar trebui să fie, în primul rând, un mediator, un negociator, un om care să ofere echilibru. O spune şi Constituţia atât de invocată de Antonescu, pe care viitorul preşedinte ar fi de aşteptat să o respecte, după ce actualul a călcat-o în picioare zece ani.  Or, ce vedem la Antonescu ? Un politician care spune „nu avem ce negocia“, un politician care vrea să-i dea afară pe Tăriceanu şi ceilalţi care au alte opinii cu privire la rezolvarea crizei din USL, un politician care are un fix – Iohannis ministru la Interne şi vicepremier pe Finanţe-Economie – şi nu acceptă nicio altă variantă de discuţii, un politician care face declaraţii jignitoare faţă de partenerii de coaliţie. Un soi de Traian Băsescu, însă o copie nereuşită, pe care românii probabil nu şi-o doresc, fiind sătui de original.

Pe cum se aproprie alegerile, ieşirile lui Crin Antonescu sunt tot mai haotice şi mai dăunătoare pentru candidatul Antonescu. Dintr-un orator fin, mirajul funcţiei de preşedinţie i-a întunecat mintea lui Crin Antonescu şi l-a transformat în tot ceea ce românii nu mai vor: un politician conflictual, agresiv, lipsit de respect faţă de parteneri, pe care, iată, e în stare să-i părăsească pentru un moft, chiar dacă acest moft se cheamă Iohannis. Cu o astfel de atitudine, Crin Antonescu nu cred că are vreo şansă la prezidenţiale. De fapt, în acest zile şi-a cam îngropat şi ultimele şanse. Chiar dacă ar candida din partea USL, ceea ce e greu de crezut, după cât i-a jignit pe cei din PSD, UNPR şi PC în ultima vreme.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments