Românii sunt mari iubitori de cafea! De ce e specială cafeaua de dimineață?

by webeditor

Cafeaua de dimineata

Nu este un secret faptul că peste 90% dintre români sunt mari iubitori de cafea. Conform unui studiu, cafeaua face parte din ritualul cotidian al românilor.

Peste 96% dintre românii participanți la studiu au menționat că-și beau cafeaua dimineață. Știm cu toții că această licoare magică ne dă energie, ne revitalizează și ne dă impulsul pentru ziua în curs.

Putem spune că românii se trezesc, verifică telefonul, apoi merg să pregătească cafeaua și, în timp ce aceasta se face, urmează tabieturile de dimineață.

Cafeaua nu ne dă doar energie, dar este momentul ideal pentru a discuta cu persoana dragă, pentru a vă face planurile pentru ziua care urmează și pentru a vă aseza gândurile în ordine.

Majoritatea românilor au dezvoltat un adevărat ritual în timp ce savurează cafeaua. Mulți dintre ei aleg să citească cele mai recente știri, alții stau pe rețelele sociale și verifică ce fac prietenii, dar sunt și cei ce accesează păcănele pe bani pentru relaxare și în speranța unor câștiguri matinale.

Pentru un ritual în care cafeaua joacă un rol atât de important, contează și calitatea cafelei savurate. Majoritatea românilor iubesc cafeaua neagră (simplă), în timp ce restul preferă să pună lapte în cafea, indiferent că vorbim de cafea cu lapte, caffee latte sau cappuccino.

Cel mai mare beneficiu al cafelei este că vă asigură o stare generală bună. Cafeaua influențează starea fizică și mentalî. Cafeaua este un stimulent grozav pentru sistemul central nervos. Astfel, cafeaua este cel mai bun mod prin care puteți să spuneți ”bună dimineața” și corpului vostru.

Conform studiilor, cafeaua are beneficii pentru organism, pe lângă gustul divin și energia oferită. Se spune că trei cafele zilnice consumate reduce riscul apariției unor boli, însă atenție la tensiune.

În medie, românii obișnuiesc să consume între 2 și 4 cafele zilnice. Încep cu prima cafea băută acasă, apoi continuă cu 2-3 cafele la birou sau în cafenele / restaurante. Contează foarte mult și domeniul de activitate.

Cafeaua la ibric e preferata românilor. Însă, în ultimii ani, a câștigat teren tot mai mult cafeaua făcută la filtru și la espressor. E mult comod să apeși pe un buton și mașinăria să facă totul în locul tău.

Fiecare popor are propriul obicei de a consuma cafeaua. De exemplu, austriecii preferă cafeaua cu lapte fierbinte și topping de cremă de lapte. În majoritatea cazurilor, cafeaua e servită în cafenelele cochete și elegante din orașe.

Francezii preferă cafeaua cafe au lait, preparată din cafea proaspătă, servită cu lapte fierbinte.

Italia este una dintre țările recunoscute pentru trendul trasat la cafea. În Italia a apărut expresso, băutura specială a italienilor. Este proaspătă, cu topping de frișcă.

Nu putem să trecem peste Turcia, țară recunoscută pentru modul în care e preparată cafeaua. Cafeaua preparată la nisip este apreciată de multă lume, gustul acesteia fiind unul deosebit.

Germania a jucat un rol important în istoria cafelei. Este țara în care a apărut filtrul de cafea la începutul secolului XX. Nemții preferă să savureze prima cafea alături de un mic dejun bogat și sănătos.

În concluzie, românii iubesc cafeaua și aleg să o savureze sub diferite ritualuri. Doar că mai sunt și cei ce fug cu cafeaua pe străzi, în drum spre birou. De la o ceașcă aromată de cafea, unii aleg să consume în căni mari, să le ajungă toată ziua.

 

Facebook Comments