Românii stabiliți în Italia, obligați să își vaccineze copiii

by Adrian Topor

Sute de mii de români sunt obligaţi să îşi vaccineze copiii! Vorbim despre cei stabiliţi în Italia, unde imunizarea este prevăzută de lege, iar refuzul înseamnă 500 de euro amendă şi respingerea copiilor de la grădiniţă.

Familia Troacă s-a stabilit în Italia cu aproape 20 de ani în urmă. Pentru ei, noua regulă nu este o problemă. Fata lor mai mare, Giulia, are 12 ani şi este elevă în clasa a şasea la o școală din provincia Milano.

Ionică Troacă, român stabilit în Italia: „Ni s-a spus la începutul şcolii, deja din septembrie, ne-am organizat cu o autocertificare că are vaccinul la zi, până când am dus documentul necesar care atestă vaccinarea. Cel mai mic a făcut două, patru, şase, şapte până în momentul de faţă”.

În Lombardia, cea mai bogată regiune a Italiei, părinţii au înţeles că prevenirea îmbolnăvirii e de preferat tratamentului post-îmbolnăvire.

De la începutul săptămânii, de când a intrat în vigoare acest decret a existat un singur caz de copil nevaccinat şi părinţii sunt deja dispuşi, spun autorităţile, să se conformeze noii legi.

Ministrul sănătăţii din Italia este însă conştient că nu toată lumea vede cu ochi buni vaccinarea.

Giulia Grillo, ministrul italian al Sănătăţii: „Cineva trebuie să le explice că temerile lor nu sunt fondate pe cercetări științifice probate. În 50, 60 de ani au fost unul sau două cazuri de complicații. Din păcate, au fost mult mai mulți morți din cauza rujeolei sau a bolilor pe care noi le prevenim cu vaccinurile”.

Asta au văzut şi italienii, după epidemia de rujeolă de acum doi ani. Acum, tineri sau bătrâni, preferă să-i ştie protejaţi pe copii.

Trebuie făcute.

Știti că sunt obligatorii acum?

Foarte bine. Oricum, dacă nu se face vaccinul și se întâmplă ceva, părinții plătesc. Eu sunt de părere că se salvează copiii, așa stăm și noi liniștiți.

Este periculos pentru ceilalți, eu când eram antrenor de fotbal și aveam un copil care avea vreo boală a copilăriei și mama nu mă anunța, îmbolnăveam alți trei copii.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments