Românii scapă de majorarea impozitelor pentru clădiri până în 2025

by Andreea Radu

Românii scapă de majorarea impozitelor pentru clădiri, cel puţin deocamdată, scrie antena3.ro. Explicaţia este aceea că în 2024 vor fi alegeri locale, partidele nu vor să sperie electoratul, aşa că au decis să păstreze taxele în forma actuală până în 2025.
Noile impozite locale pentru clădiri vor intra în vigoare abia din 2025, cel puțin aceasta este informația din cadrul coaliției de guvernare.
Deși inițial era o discuție legată de faptul că noile impozite ar trebui aplicate din anul 2024, fiind al electoral, formațiunile politice nu riscă să vină cu noi impozite crescute pentru clădiri.
Așa că anul 2025 va fi anul în care impozitele pentru clădiri din Codul fiscal vor fi aplicate.
Decizia este luată după ce Asociația municipiilor și după ce primarii din teritoriu s-au plâns de faptul că nu au timp să implementeze un astfel de proiect pe repede-înainte și că totul este foarte rapid și nu au timpul necesar.
Așadar, anul 2025 este luat în calcul pentru schimbarea impozitelor pe clădiri, o decizie care a fost discutată și va fi discutată în cadrul coaliției de guvernare.
Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă spunea că acesta este un mecanism care ar trebui implementat în perioada următoare, nu acum.
„Mecanismul e cât se poate de complicat și nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale și cele ale administrației locale.
Am preluat propunerea și a rămas ca împreună cu colegii din coaliție să analizăm și în funcție de decizia luată în coaliție să prorogăm termenul”, spunea premierul Ciucă.

Facebook Comments