Românii, printre europenii care evită cel mai mult vizita la medic

by Andreea Radu

Fie că se tem de medic, de rezultatele analizelor sau aşa s-au obişnuit, românii sunt printre europenii care ajung la medic târziu, adică atunci când simptomele bolilor sunt greu de suportat. Un obicei greşit în condiţiile în care prevenţia este, uneori, calea spre o viaţă lungă şi sănătoasă. Un studiu arată că o modalitate de a-i convinge pe români să meargă la controalele regulate este abonamentul medical, scrie observatornews.ro.
Ajungem la medic când este prea târziu. O arată studiile și o demonstrează comportamentul românilor, care ajung la medic doar atunci când au o problemă vizibilă.
Dorin Preda, director executiv companie medicală: Pacientul român are, într-adevăr, o teamă în a se prezenta la medic. Poate să aibă o imagine completă vis-a-vis de starea de sănătate.
Unul dintre cele mai invocate motive este teama de rezultatele analizelor.
Problema ar putea fi remediată chiar de angajatori, prin intermediul abonamentelor medicale. Potrivit rezultatelor aceluiași studiu, un abonat merge de două ori mai des la medic pentru un control de rutină.
Dorin Preda, director executiv companie medicală: Găsim soluții prin care oferim acestor clienți posiblitatea să aibă acces la servicii de prevenție și totodată la o viață mai sănătoasă.
În plus, un calcul simplu arată că abonamentele medicale costă mai puțin decât pierdem din cauza concediilor medicale.
În prezent, peste două milioane de români au abonamente medicale. Dintre ei, 800.000 şi-au făcut abonament doar în ultimii cinci ani.

Facebook Comments