Românii, codașii Europei la bani cheltuiți în concedii

by Dana B.

Românii nu-şi permit să dea prea mulţi bani pe vacanţe, arată un raport al Eurostat. Suntem la coada clasamentului european când vine vorba despre cât cheltuim în concedii.

Datele Eurostat arată că în topul clasamentului sunt locuitorii Luxemburgului. Ei cheltuie cel mai mult dintre europeni: 740 de euro pe o vacanţă. Sunt urmaţi de austrieci, cu 610 euro.Pe următorul loc se situează maltezii care dau pe o vacanţă până la 590 de euro. La fel şi belgienii, care sunt dispuşi să cheltuie 565 de euro pentru timpul liber. Ei sunt, aşadar, europenii care depăşesc media europeană de 320 de euro pentru o vacanţă.

La polul opus, mult sub media europeană, sunt ungurii care alocă 129 de euro pentru un sejur. Cehii nu scot nici ei din buzunar mai mult de 125 de euro pe o vacanţă. Iar la coada clasamentului sunt letonii şi noi, românii. Suntem dispuşi să cheltuim 116 euro pentru o vacanţă.

Motivele sunt evidente, spun consultanţii în turism. Cu cât veniturile oamenilor sunt mai mici, cu atât cheltuie mai puţin pentru vacanţe. Speranţe am avea, totuşi. Specialiştii spun că din 2007 piaţa de turism de la noi din ţară a tot crescut.Clasamentul este întocmit pe baza unei medii a cheltuielilor pe care le-au avut în vacanță în 2015 turiștii din fiecare țară.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments