România, victimă la Mondial! Regulament schimbat peste NOAPTE

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Scandal monstru la Campionatul Mondial de Tenis de Masă, cu tricolorele în prim-plan. Campioană europeană, naţionala feminină a României a fost „penalizată” incredibil, pentru o aşa zisă mică eroare la foaia de joc.

Se pare că rusul Kirill Mazaev, arbitru principal al competiţiei, a luat decizia finală din meciul cu Olanda, una scandaloasă, aplicând regulamentul modificat cu o seară înainte, fără un anunţ prealabil!

Modificarea regulamentului, cusută parcă cu aţă albă, a fost luată cu mai puţin de 24 de ore înainte de startul Mondialului pe echipe din Suedia, iar România a fost taxată pentru mica întârziere a întocmirii foii de joc.

E clar că unele forţe nu ne vor în topul mondial, iar dacă Federaţia Internaţională nu va decide rejucarea meciului cu Olanda, 1-3 (singurul punct adus de arădeanca Dana Dodean), în care Eliza Samara şi Berni Szocs (n.n. cele mai bine clasate jucătoare românce în ierarhia mondială) nu au putut juca, România ar trebui să se gândească la o formă de protest, chiar la una radicală.

Era un meci foarte important cu Olanda, poate chiar decisiv pentru calificarea în faza următoarea a competiţiei, iar oficialii competiţiei trebuie să corecteze această imensă nedreptate!

Federaţia Română susţine că în regulament nu se prevede nicăieri că arbitrul poate completa singur foaia de joc în ordine alfabetică, ceea ce înseamnă că naţionala noastră ar fi trebuit să conteze pe cele mai bune jucătoare, nu cum s-a decis de arbitri.

Mai jos vă prezentăm comunicatul oficial al Federaţiei Române de Tenis de masă, cu privire la acest protest, la care se aşteaptă răspuns până astăzi, la ora 15, ora României, asta în condiţiile în care fetele au un nou meci în grupa de la Mondial, două ore mai târziu:

„Referitor la meciul România-Olanda, echipe fete, de la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă Halmstad, din data de 29 aprilie, ora 20, sala B, masa 6.

Înainte de începerea meciului, Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale feminine, s-a prezentat pentru întocmirea foii de concurs, la ora 19:12. În acel moment, a constatat că arbitrul completase deja foaia României, invocând faptul că antrenorul trebuia să se prezinte cu 60 minute înainte, în acord cu noua regulă adoptată în Jury meeting cu o seara înainte, la ora 19.

La insistențele antrenorului român, arbitrul a refuzat categoric să-l lase pe acesta să termine foaia și a completat singur echipa, în ordine alfabetică.

Imediat, FRTM a contestat acest lucru și după consultări ale regulamentului, am ales să jucăm în formula completată de arbitru, Irina Ciobanu, Adina Diaconu și Daniela Dodean (fără Eliza Samara și Bernadette Szocs, componentele principale ale echipei naționale). Apoi, imediat după terminarea meciului, am depus un PROTEST referitor la situația de fapt.

Este inacceptabil ca regulile, de orice fel ar fi, să se schimbe înainte cu mai puțin de 24 ore înainte de începerea Campionatului Mondial.

Facem precizarea că nicio țară nu a fost anunțată înainte că vor fi făcute modificări, iar participarea la Jury Meeting nu era obligatorie (la acea oră, România avea programat antrenamentul oficial în sala de concurs și antrenorul era cu echipa în sală).

După modificarea făcută, ea a fost publicată pe site-ul ITTF, fără nicio altă informare (la aceste Campionate Mondiale, organizatorii au decis să nu existe Pigeon box, ca de obicei).

Mai mult de atât, în regulile schimbate și publicate nu este specificat că arbitrul poate completa singur foaia cu echipa în ordine alfabetică, este stipulat doar că poate completa foaia după regula: ROU1, ROU2, ROU3, ceea ce înseamnă în acord cu poziția jucătorilor în clasamentul mondial (atâta timp cât nu e stipulat „ordine alfabetică”). Cu toate acestea însă, arbitrul a completat echipa în ordine alfabetică.

Am detaliat toate aceste lucruri în PROTEST și am cerut rejucarea meciului cu Olanda în condiții normale și așteptăm răspunsul oficial, după ora României 15:00”, este comunicatul oficial al Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Facebook Comments