România a urcat în clasamentul FIFA. Germania e noul lider

by Sorin Haut

Naţionala de fotbal a României a urcat patru locuri în clasamentul FIFA, dat publicităţii azi de forul mondial.

„Tricolorii” ocupă locul 42, cu 713 puncte, în ierarhia condusă de Germania, care, după victoria de la Cupa Confederaţiilor, a urcat două poziţii şi a redevenit lider după doi ani.

Cele două mari forţe din America de Sud, Brazilia şi Argentina, completează podiumul, în timp ce campioana Europei, Portugalia, se află pe locul 4.

Polonia este naţionala cel mai bine clasată din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale 2018, din care face parte şi România. Lewandowski şi colegii săi au urcat patru locuri, până pe 6, poziţia cea mai înaltă ocupată vreodată de polonezi în clasamentul FIFA.

În ciuda clasamentului din grupa E, celelalte adversare ale României sunt poziţionate mai slab – Danemarca e pe 47, Muntenegru pe 54, Armenia pe 73, iar Kazahstan pe 106.

Elveţia, Chile, Columbia, Franţa şi Belgia sunt celelalte naţionale din Top 10, de unde lipseşte surprinzător Spania, care a coborât pe locul 11.

Cel mai important salt în ultima lună a fost realizat de Andorra, care a urcat nu mai puţin de 57 de poziţii, până pe 129.

Următorul clasament FIFA va fi publicat pe data de 10 august.
Sursă: digisport.ro

Facebook Comments