România trimite echipe de salvare în Albania, după cutremurul în urma căruia au murit mai multe persoane

by Cristian Dobre

52 de români vor ajunge, cu două avioane MapN, în cursul zilei de marți, pentru a ajuta la căutarea celor prinși sub dărâmături în urma cutremurului devastator din Albania.

„Cu aprobarea domnului ministru Vela, echipa noastră este în pregătire. S-a vorbit la ministrul Apărării care ne va sprijini cu transportul. Urmează să plece echipa din cadrul IGSU către Albania cu aproximativ 50 de persoane cu materiale de căutare salvare. Este o misiune de căutare, salvare, nu medicală. România trimite ajutoare în Albania.

Vom pleca în câteva ore, cu ajutorul forțelor de la forțelele aeriene, echipa noastra va fi acolo în cursul serii de astăzi. Colegii de la aviație se pregătesc. Când se ajunge acolo, autoritățile naționale repartizează echipa într-un sector de intervenție. Echipa trebuie să fie independentă să aibă tot ce le trebuie, mâncare, apă. Echipa va acționa în zona respectivă până se decide oprirea operațiunilor de salvare”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, potrivit Digi24.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc marți dimineață în Albania la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana. Cel puțin șase persoane au murit, iar alte 325 au fost rănite. cel mai afectat oraș este Durres. MAE a anunțat că nu există niciun român printre victimele cutremurului din Albania.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments