România – Suedia, meci decisiv pentru Euro 2020

by Rusu Flavius
Please follow and like us:

 Meciul de totul sau nimic pentru tricolori. Echipa națională are neapărată nevoie de victorie pentru a mai spera la calificarea la EURO 2020. Cosmin Contra își joacă viitorul pe banca primei reprezentative și a gândit două formule de echipă pentru meciul cu nordicii. În prima variantă de echipă pe care o gândește Cosmin Contra, naționala ar urma să joace în sistemul 4-3-3. Selecționerul va începe în poartă cu titularul incontestabil al prime reprezentative, Ciprian Tătărușanu, chiar dacă acesta nu evoluează la Lyon.

Cel mai probabil, în centrul defensivei, selecționerul îi va folosi pe Nedelcearu și Rus, iar pe benzi urmând a juca Benzar și Bancu. Din câte se pare, postul de închizător va fi ocupat de Tudor Băluță, iar, în această primă variantă de echipă, alături de tânărul mijlocaș ar putea evolua, ca interi, Răzvan Marin și Nicolae Stanciu.

În aceste condiții, atacul tricolorilor ar putea fi format din Deac, Pușcaș și Mitriță, chiar dacă din lot mai fac parte jucători de atac precum Budescu, Alibec, Coman, Ianis Hagi sau Keșeru.
România (4-3-3): Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Marin, Băluță, Stanciu – Deac, Pușcaș, Mitriță.

În cea de-a doua variantă, pe care o pregătește Cosmin Contra, sistemul de joc se schimbă, din 4-3-3 în 4-2-3-1, iar din primul 11 ar putea să iasă Răzvan Marin, iar locul său ar putea fi luat de Florinel Coman, caz în care Alexandru Mitriță ar trece în spatele vârfului.

România (4-2-3-1): Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Băluță, Stanciu – Deac, Mitriță, Coman – Pușcaș.

Pe lângă formula prezentată mai sus, în locul lui Coman ar putea intra Budescu, Hagi sau Keșeru, care să joace în spatele vârfului, în timp ce Mitriță ar trece în banda stângă.

România – Suedia se va disputa cu casa închisă. Federația Română de Fotbal a anunțat cu toate cele 50.000 de bilete scoase la vânzare pentru meciul cu nordicii au fost epuizate. Dintre aceștia, 10.000 vor fi copii. În altă ordine de idei, Metrorex a prelungit programul la metrou, până la ora 00:30.

Partida dintre România și Suedia se va disputa pe astăzi, pe Arena Națională, de la ora 21:45.

 

Facebook Comments