România, prima țară din UE în privința numărului deceselor provocate de accidentele rutiere

by Florian Popa

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul total de decese cauzate în trafic și are cea mai mare rată de deces pentru pietoni, conform unui raport al Eurostat, scrie antena3.ro.

Bilanțul deceselor pietonale e mai mare decât al tuturor celorlalți participanți la trfic, inclusiv șoferi și pasageri.

„Viteza este criminalul absolut al șoselelor. În România, majoritatea drumurilor care traversează țara trec prin orașe mici, comune și sate. Fără intersecții aglomerate, semafoare sau congestionări de trafic cum ați găsi într-un oraș mare, viteza rutieră este menținută peste limită, crescând frecvența și severitatea accidentelor, în special printre pietonii locali”, a declarat expertul în siguranță rutieră Ilie Bricicaru.

România nu se poate lăuda deloc la capitolul infrastructură, având unul dintre cele mai scurte sisteme de autostrăzi din întreaga Europă. Spre deosebire de alte state, în țara noastră se construiesc doar câțiva de kilometri noi pe an.

”O infrastructură rutieră sigură are nevoie de controlul vitezei atât la intrarea, cât și la ieșirea din zona rezidențială. De asemenea, are nevoie de obstacole care să-i facă pe șoferi să încetinească: sensuri giratorii, refugii pentru pietoni, treceri pentru pietoni bine proiectate, benzi pe stânga”, a mai explicat Bricicaru.

Care e cel mai prost drum din România

Drumurile României sunt cele mai proaste din Uniunea Europeană, a decis Forumul Economic Mondial.

Cel mai periculos drum al României este DN2 / E85, care pleacă din București spre nord-estul țării și care a înregistrat anul trecut cel puțin 12 morți în urma accidentelor rutiere.

Potrivit unui raport publicat pe site-ul oficial al UE, România a fost anul trecut țara cu cele mai multe decese cauzate în urma unor accidente rutiere la milionul de locuitori, mai exact 96.

Facebook Comments