România învinge Anglia şi e aproape de semifinale la Euro 2019!

by Sorin Haut

România U21 a obţinut în această seară una dintre cele mai mari victorii din istoria fotbalului românesc, 4-2 cu Anglia la Cesena, şi e cu un pas şi jumătate în semifinalele EURO 2019 şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Puşcaş a deschis scorul din penalty, în minutul 76, iar eroul s-a numit Florinel Coman. După o victorie entuziasmantă cu Croaţia, scor 4-1, tricolorii lui Mirel Rădoi plecau din nou la drum, de data aceasta împotriva Angliei, o naţională campioană la mai multe categorii de vârstă şi cu numeroşi jucători în Premier League.

Prima repriză s-a încheiat nedecis, 0-0, Ivan ratând două ocazii mari şi Radu salvând greu la singurul şut al englezilor pe poartă, în minutul 44. A urmat apoi un mitan secund de-a dreptul electrizant. România a rezistat eroic la presiunea britanicilor, Radu având câteva intervenţii salvatoare. Nou intratul Coman şi-a intrat apoi în rol şi a scos penalty cu un sfert de oră înainte de final, transformat de Puşcaş. Englezii au egalat însă repede, prin Gray şi ultimele zece minute se anunţau din nou pe contre.

A venit şi momentul lui Ianis Hagi, fiul „Regelui” marcând un gol de autor în minutul 85. Bucuria noastră a durat tot puţin, pentru că la următoarea fază, Abraham a făcut 2-2. Finalul avea să fie însă dramatic şi atât de fericit. Fenomenalul Coman avea să aducă o victorie uriaşă pentru tricolori, cu o dublă reuşită în minutele 88 şi 90+2.

Susţinută de mii de suporteri la Cesena, România scrie istorie din nou la un turneu final, fie el şi de Campionat European U21. Victoriile cu Croaţia şi Anglia plasează naţionala de tineret pe primul loc în grupa C, iar semifinalele de la Euro 2019 sunt atât de aproape!

Mirel Rădoi a început meciul cu: I. Radu – Cr. Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ştefan – Cicâldău,   T. Băluţă – Man (Vl. Dragomir 74), I. Hagi (Nedelcu 88), A. Ivan (Fl. Coman 63) –   G. Puşcaş. Clasamentul grupei C înainte de Franţa – Croaţia (astăzi, ora 22): 1. România 6p, 2. Franţa 3p, 3. Anglia 0p, 4. Croaţia 0p.

În semifinale merg câştigătoarele grupelor, plus cel mai bun loc 2 din cele trei grupe. România joacă ultimul meci din grupă luni, 24 iunie, ora 22 (Cesena), în compania Franţei.
Facebook Comments