România, city break la Madrid! Contra şi-a dat demisia

by Rusu Flavius
Please follow and like us:

Naţionala de fotbal a României a fost surclasată de selecţionata Spaniei cu scorul de 5-0 (4-0), luni seara, pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, în ultimul meci al celor două echipe în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

Spania s-a impus prin golurile marcate de Fabian Ruiz (8), Gerard Moreno (33, 43), Adrian Rus (45+1, autogol) şi Mikel Oyarzabal (90+2), la finalul unui joc pe care l-a avut la discreţie şi pe care îl putea câştiga şi mai categoric.

Tricolorii au încheiat în genunchi această campanie, cu şapte goluri primite în ultimele două partide, fără a înscrie vreun gol. România, deşi susţinută de circa 12.000 de suporteri din tribune, a fost umilită în prima repriză, în care a încasat patru goluri, iar Spania a avut o posesie de 75%, încheind meciul cu 72%.

României a încheiat grupa din preliminarii abia pe locul 4, după Spania, Suedia, ambele asigurându-şi accederea la Euro 2020 şi Norvegia, dar mai are şansa calificării  prin barajul din Liga Naţiunilor. România îşi va afla vineri adversara din primul tur al barajului.

Contra: „A fost o mândrie să fiu antrenorul naţionalei”

Selecţionerul echipei naţionale Cosmin Contra, a anunţat, luni noaptea, după înfrângerea cu Spania, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative, precizând că a fost o mândrie să ocupe această funcţie. „Decizia era luată după meciul cu Suedia, aceea de a nu mai continua la echipa naţională. Am luat decizia asta pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul. Am spus că atunci când nu îmi voi îndeplini obiectivul, voi pleca.

Sper ca această calificare să fie încă posibilă, iar jucătorii în ceasul al 12-lea să înţeleagă că la un nivel aşa de înalt trebuie să jucăm altceva. Vreau să îi mulţumesc lui Răzvan Burleanu pentru şansa de a fi antrenorul naţionalei. A fost o mândrie pentru mine”, a spus Contra la zona mixtă, conform postului Pro TV.

Facebook Comments