„Tricolorii” au doar varianta victoriei, în meciul cu Feroe

by Sorin Haut

Înfrângerea din meciul Suedia-România 2-1 a lăsat urme mai adânci decât lasă cei de la FRF să se vadă. Pentru că o ratare a calificării la Euro 2020 pentru România ar însemna o adevărată tragedie, în primul rând pentru că Bucureştiul va organiza patru partide de la turneul final, trei din grupe şi o „optime”.

Tocmai de aceea, orice alt rezultat în afara unei victorii cu Feroe ar scădea drastic şansele noastre de calificare, în condiţiile în care suntem în luptă cu alte trei echipe, Spania, Suedia şi Norvegia, pentru două locuri.

Chiar dacă a încercat să fie calm la finalul meciului de la Stockholm, Cosmin Contra este conştient de situaţie. Tocmai de aceea are pregătită o formulă ofensivă pentru jocul cu Feroe şi speră ca echipa să bifeze primele trei puncte.

Iar dacă plecăm de la premisa că Spania e prea valoroasă ca să nu ajungă la Euro 2020, rămâne un singur loc şi 3 candidate, iar noi avem deja o înfrângere! Trebuie să batem Feroe ca să mai avem speranţe. România-Feroe se joacă marţi la Cluj-Napoca, de la 21:45. Oricum, Contra nu-şi permite să mai joace, cel puţin la meciurile următoare, altfel decât la victorie.

Echipa probabilă a României cu Feroe:

Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Moţi, Bancu – R.Marin, Stanciu – Chipciu, Keseru, Deac – Puşcaş. (digisport.ro)

Facebook Comments