România are cele mai proaste drumuri din UE

by Andreea Radu

Deși starea drumurilor din Bulgaria s-a deteriorat foarte mult în ultimul an, ultimul loc în UE la acest capitol este ocupat de România, susține publicația bulgară 24Chasa, citată de Rador.ro.
Clasamentul a fost realizat după un raport al Forumului Economic Mondial și un sondaj efectuat cu 13.000 de oameni de afaceri din întreaga lume, care au evaluat infrastructura rutieră în țările lor pe o scară de la 1 la 7. Topul a fost prezentat de directorul executiv de la Forumul bulgar pentru Infrastructura de Transport, dr. Ing. Ivan Kațarov.
Potrivit clasamentului, în UE doar România stă mai prost decât Bulgaria la capitolul drumuri, țara noastră fiind ultima țară a blocului comunitar din acest punct de vedere. Dacă drumurile bulgărești au o notă de 3,4, cele românești au fost notate cu 3. Dintre restul țărilor europene, starea drumurilor este considerată proastă în Malta, Macedonia de Nord, Ucraina, Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina.
Austria și Croația sunt statele cu cele mai bune drumuri din Europa Centrală și de Est, cu note de 6, respectiv 5,6.
Turcia dispune de unele dintre cele mai bune drumuri din Europa, fiind evaluate de mediul de afaceri la 5. În Belgia și Marea Britanie, drumurile au fost notate cu 4,4, respectiv 4,9.
Conform topului, cele mai bune drumuri din lume sunt în Singapore (6,5), Țările de Jos (6,4) și Elveția (6,3).
Ing. Ivan Kațarov susține că, la un rating mai mic de 1,5, posibilitatea unui accident crește cu 40%.

Facebook Comments