România a spulberat Norvegia, la Europeanul de handbal

by Sorin Haut

Naţionala României a învins clar Norvegia, deţinătoarea titlului, scor 31-23, miercuri, la Brest, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului European de handbal feminin, care se dispută în Franţa.

„Tricolorele” au făcut un meci remarcabil, obţinând prima victorie în faţa Norvegiei la un turneu final după o pauză de 18 ani.

România a câştigat grupa şi merge în grupele principale cu maximum de puncte – 4.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul echilibrat, cele două echipe alternând la conducere pe tabela de marcaj.

România a reuşit să se desprindă, de la 8-8 la 12-8. Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au continuat să facă un joc excelent şi diferenţa a crescut la un neverosimil 17-10, pentru ca la pauză scorul să fie 18-12.

Scandinavele au arătat un mic reviriment în debutul părţii secunde, cu două goluri consecutive (18-14), dar jucătoarele noastre şi-au revenit şi au înscris de trei ori la rând.

Diferenţa maximă de pe tabelă a fost de nouă goluri în favoarea României, 28-19, astfel că selecţionerul României a utilizat în finalul partidei şi jucătoarele care au evoluat mai puţin, dar care au trecut cu brio testul.

Yuliya Dumanska a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, având 14 mingi apărate şi un procentaj excelent de 44%.

În celălalt meci al grupei, Germania a învins Cehia cu 30-28.

România a ocupat primul loc în grupă, cu 6 puncte, urmată de Germania (4 puncte), Norvegia (2 puncte) şi Cehia (0 puncte). Primele trei s-au calificat în grupele principale.

România şi Olanda vor începe Grupa principală II cu câte 4 puncte, Ungaria şi Germania vor avea câte 2, iar Spania şi Norvegia, 0.

România va juca următorul meci contra Olandei, pe 9 decembrie, la Nancy. (digisport.ro)

Facebook Comments