ROMANIA A DEBUTAT CU VICTORIE LA EUROPENE. DANIELA DODEAN E IN LOT, DAR NU JOACA

by Sorin Haut

Campionatul European de tenis de masă pe echipe a debutat astăzi la Lisabona. La feminin, lotul României, coordonat de antrenorul Viorel Filimon, e format din Eliza Samara (pe 3 în Europa), Daniela Dodean (18), Bernadette Szocs (24), Camelia Poştoacă (33) şi Irina Ciobanu. În primul meci din grupă, România a dispus astăzi de Spania, scor 3-0, puncte aduse de Szocs, Poştoacă şi Samara. De menţionat că fetele joacă deja cu mingea de plastic, noutatea majoră în acest an în tenisul de masă. În această seară, de la ora 21 (ora României), „tricolorele” luptă cu Polonia, adevărata finală a grupei. La ultimele trei ediţii, naţionala feminină a cucerit argintul.

Dodean nu este forţată după operaţie

Arădeanca Daniela Dodean e în lot, dar sunt şanse minime să o vedem la masa de joc, conform declaraţiei lui Viorel Filimon, acordată celor de la Pro Sport: „Echipa de bază va fi Samara – Szocs – Poştoacă. Aflată încă într-o perioadă de recuperare după operaţia de menisc suferită după Campionatul Mondial de la Tokyo, Dana Dodean nu e la potenţial maxim şi riscă o accidentare. În situaţia asta mergem pe trioul pe care l-am menţionat pentru că Dana nu poate juca la maxim.”

Programul României la Europene, grupa B

Miercuri, 24 septembrie, ora 21 (ora României): Polonia – România (masa 2)

Joi, 25 septembrie, ora 18 (ora României): Portugalia – România (masa 1).

* Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Reprezentativele care intră în semifinale au medaliile de bronz asigurate.

 

Facebook Comments