RODIA CONTINE DE 3 ORI MAI MULTI ANTIOXIDANTI DACAT VINUL ROSU SAU CEAIUL VERDE

by Cristian Dobre

Are bobite mici si rosii, parfumate, dulci sau acrisoare – in functie de soi si maturitatea fructului. Rodia este un fruct bogat in acizi grasi: punicic (omega-5), stearic, icosanoic, linoleic, linolenic, oleic, palmitic, polifenoli, tanini, antocianini si acid elagic, fitosteroli, vitamine (A,C, E si acid folic), in fibre, potasiu si nutrienti.

Pigmentul rosu inchis arata concentratia mare de antioxidanti. Se spune ca acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Iata cateva lucruri mai putin stiute despre rodie:

1. Rodia contine trei tipuri de polifenoli antioxidanti, a caror actiune este​ ​cunoscuta deoarece​ ​inhiba proliferarea​ ​si invazia​ ​celulelor​ ​canceroase.

Beneficiile sucului de rodie
2. Rodia sau extract​​ul​ ​de rodie poate ajuta la reducerea durerilor articulare​ ​si​ ​a​ ​inflamatiilor,​ ​in cazuri​ ​de artrita.​

3. ​Rodia impiedica dezvoltarea placii in artere, stimuleaza​ ​sanatatea inimii​ ​si​ ​​poat​e​actiona chiar ca un tratament natural pentru disfunctia erectila.

4. Fructul de rodie este compus​ ​din pungute pline​ ​de seminte, numite arile. Pentru o nutritie optima se recomanda consumul cu tot cu semintele tari pentru ca sunt bogate in fibre​ ​si nutrienti de inalta calitate.

5. Semintele​ ​si sucul de rodie​ ​sunt considerate​ ​a fi​ ​un tonic pentru inima si gat.

6. Rodia este un bun ​constructor de sange.

7. Calitatile astringente ale sucului de​ ​rodie sunt​ ​considerate valoroase​ ​in tratarea unei varietati​ ​de afectiuni, cum ar fi oprirea sangerar​i​lor​ ​nazale si​ ​gingivale,​ ​tonifierea​ ​pielii,​ ​tratarea hemoroizilor, redarea fermitatii sanilor.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments