Rocadă la vârf în C8: Lipova este noul lider şi are prima şansă la câştigarea seriei!

by Sorin Haut

Etapa a 17-a, penultima, a seriei a opta din eşalonul terţ fotbalistic a adus rocada la vârf  între fruntaşele arădene, ambele deja cu prezenţa asigurată la barajele de promovare. Vineri, Şoimii Lipova a câştigat la scor pe terenul ultimei clasate şi aştepta ca Progresul Pecica să încurce Crişul Chişineu Criş, în derby-ul judeţean.  Iar acest lucru s-a şi întâmplat, trupa lui Stupar şi Grad remizând, 1-1, pe Criş şi încurcând planurile formaţiei pregătite de „Ştili” Abrudean de a câştiga seria. Crişul are acum doar speranţa că FRF va reprograma meciul cu Ezerişul, nedisputat din cauza faptului că gazdele nu au putut asigura serviciul medical la stadion şi apoi să câştige în ultima etapă, în dificila deplasare de la Dumbrăviţa. Cert este că Lipova, care joacă în ultima etapă cu penultima clasată, Progresul Ezeriş, este acum mare favorită la primul loc şi la câştigarea seriei.

Pecica a încurcat Crişul! Cermeiul s-a salvat înaintea ultimei etape

Astfel, ar avea o misiune mult mai uşoară în primul baraj, practic o semifinală pentru Liga 2, împotriva celor de la Măgura Cisnădie. În cazul în care va termina a doua, Crişul o va înfrunta în semifinala barajului de promovare în Liga a II-a pe Viitorul Şelimbăr, câştigătoare a seriei a şaptea. O veste bună a venit în weekend de la Cermei, acolo unde „sămădăii” lui Flavius Moisă au reuşit salvarea matematică, după ce s-au impus la limită în faţa lui ACS Poli, iar Ezerişul a pierdut acasă! Gloria nu mai poate pierde locul opt şi îşi asigură, prezenţa în Liga a III-a şi în sezonul viitor.

Liga a III-a, seria a opta, etapa a 17-a:

Fortuna Becicherecu Mic – Șoimii Lipova 1-7

Periat 74 / Pop 7, Gherasim 10, Paulevici 44, Gavrilă 45, Ciubăncan 62, Polgar 78, pen., Bercu 87

Gloria Lunca Teuz Cermei – ACS Poli Timişoara  1-0

S.Popa 22, pen.

Progresul Ezeriş – Avântul Periam 0-2

Mînecan 5, 12

Crişul Chişineu Criş – Progresul Pecica  1-1

Al.Pavel 43 / S.Aldan 19

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa  1-0

Mancaș 45

Clasament

Ultima etapă (30 aprilie): Poli – Ghiroda, Dumbrăvița – Crișul, Pecica – Becicherecu Mic, Lipova – Ezeriș, Periam – Cermei.

Facebook Comments