Rivalele UTA-ei, ASU Poli Timişoara şi Rapid, luptă pentru promovarea în Liga 1

by Sorin Haut

Etapa a 21-a, ultima a sezonului regulat din Liga a II-a la fotbal, a stabilit cele șase echipe calificate în play-off-ul de promovare și, totodată, cele 14 formaţii care vor continua în play-out. Cu 11 grupări având şanse teoretice la primele şase locuri cu o rundă înaintea finalului, dramatismul a atins cote maxime până la ultimul fluier. Când s-a tras linie, ”FC U” Craiova, 35 de puncte, Dunărea Călărași, 34, CS Mioveni şi Rapid, ambele cu 33, FK Csikszereda și ASU Politehnica Timișoara, ambele cu câte 32 de puncte, sunt cele șase echipe care se vor lupta pentru promovarea în Liga 1. De punctat că marea rivală a UTA-ei, ASU Politehnica Timişoara, învinsă cu 2-0 la Chiajna, a reuşit să acceadă dramatic în play-off, în urma unei egalităţi în „4”, primul criteriu de departajare fiind meciurile directe, deşi s-a jucat într-o singură manşă în sezonul regulat. Iar timişorenii au avut şi avantajul unui program favorabil, cu partide acasă împotriva principalelor contracandidate.

Poli a tremurat pentru play-off, dar acum visează la Liga 1!

Practic, Poli a tremurat serios în ultima etapă, pentru că dacă Dunărea Călăraşi şi Viitorul Pandurii încheiau la egalitate, ţinându-se cont de restul rezultatelor, „alb-violeţii” jucau în play-out. Dar aşa, alături de „sora” Rapid, visează la Liga 1! În play-off nu se mai înjumătăţesc punctele obţinute în sezonul regulat, FRF schimbând regulamentul de la un sezon la altul. Vor urma încă zece etape în total, cu meciuri tur și retur, la finalul cărora primele două clasate vor promova direct, iar ocupantele locurilor 3 și 4 vor merge la baraj cu două formații din play-out-ul Ligii 1. Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului s-a făcut pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe și a rezultat următorul program:

Etapa 1, 3 aprilie 2021

CS Mioveni – FC U Craiova
FK Csikszereda – Rapid
Dunărea Călărași – ASU Poli

Etapa 2, 10 aprilie 2021

FC U Craiova – ASU Poli
Rapid – Dunărea Călărași
CS Mioveni – FK Csikszereda

Etapa 3, 14 aprilie 2021

FK Csikszereda – FC U Craiova
Dunărea Călărași – CS Mioveni
ASU Poli – Rapid

Etapa 4, 17 aprilie 2021

FC U Craiova – Rapid
CS Mioveni – ASU Poli
FK Csikszereda – Dunărea Călărași

Etapa 5, 24 aprilie 2021

Dunărea Călărași – FC U Craiova
ASU Poli – FK Csikszereda
Rapid – CS Mioveni

Returul începe în 30 aprilie şi se încheie în 22 mai.

Arădeni şi ex-utişti rămaşi în cursa pentru promovare!

În cursa pentru promovarea în Liga 1 avem şi o serie de fotbalişti arădeni sau ex-utişti, în special la Călăraşi şi Rapid, printre care îi enumerăm şi pe cei mai importanţi: Crişan, Kanda, Cârstocea, Ciucur, Puşcaş, A.Rus (Dunărea Călărași), Hlistei, Jorza, Al.Ioniţă, Moldovan, Ursu (Rapid), Chindriș (Mioveni), Jebari (Csikszereda), Ignea, Scutaru, Coadă (ASU Poli). În play-out merg 14 echipe, împărţite în două grupe. Ultimele două echipe clasate în cele două grupe retrogradează direct, iar locurile 5 din grupe mai susțin un baraj pentru stabilirea celei de-a cincea echipe ce va lua drumul eșelonului trei. Printre cele care se vor înfrunta pentru evitarea retrogradării se numără echipe de tradiţie, precum Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti, Ripensia Timişoara, CSM Reşiţa sau Farul Constanţa. (foto: digisport.ro)

Facebook Comments