Riscă UTA excluderea, în cazul Gligor?! Există antecedente

by Sorin Haut

După ce, la Comisia de Recurs FRF, au pierdut litigiul cu fostul căpitan, Alin Gligor, UTA nu s-a dus la TAS, ci direct în instanţele civile, la fel ca Universitatea Craiova lui Mititelu, informează gsp.ro.

La finalul sezonului trecut, în iulie 2017, UTA decidea rezilierea unilaterală a înţelegerii cu căpitanul Alin Gligor (34 de ani), care mai avea contract până în iunie 2018. A fost o reacţie a arădenilor la refuzul fotbalistului de a ajunge pe cale amiabilă la încetarea raporturilor de muncă.

Gligor s-a adresat instanţelor fotbalistice, dar a pierdut la Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor, în august 2017. A mers mai departe, iar Comisia de Recurs i-a dat dreptate, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan intern, începând din 10 octombrie 2017.

Fotbalistul devenea liber de contract, dar a luat și banii până la finalul contractului. Hotărârea de la „Recurs” putea fi atacată de UTA la TAS, în termen de 21 de zile.

Între timp, Gligor s-a transferat la FC Gloria Lunca Teuz Cermei, formaţie de pe locul 6 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Clubul UTA nu a renunţat însă la litigiul cu fostul ei căpitan şi a dus cazul în instanţă. Nu la TAS, cum prevede Statutul FRF, ci direct în civil, la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti.

Decebal Grădinariu, director general la UTA, a precizat: „Acțiunile noastre nu au un caracter personal, împotriva jucătorului, pentru​ că există un respect vis-a-vis de orice jucător care a purtat banderola de căpitan al acestei echipe, de-a lungul timpului și modul în care își apără interesele, este exact modul în care încercăm să o facem și noi, prin toate mijloacele legale!

Am respectat și vom respecta în continuare, regulamentele și hotărârile comisiilor FRF.

Nu putem accepta, însă, o situație discriminatorie, în care un jucător obține venituri fără muncă.

Pe parcursul celor patru ani și jumătate, de când este activ noul proiect al UTA-ei, am reziliat, pe cale amiabilă, contractele mai multor jucători, arădeni, din alte zone ale țării și jucători de alte naționalități, fără ca aceștia să fie plătiți pentru perioadele în care nu mai activează la noi. Fostul nostru căpitan, arădeanul Gligor Alin, a fost singurul care a solicitat acest lucru, cu care nu suntem de acord, nici ca principiu, nici din respect pentru ceilalți jucători, plecați de la club.

Trebuie să subliniez că am respectat deciziile comisiilor federației și am achitat, integral, la termen, suma solicitată de către jucător. În paralel, am inițiat o acțiune, pe cale civilă, împotriva jucătorului.

Este exclus ca pentru acest motiv să fim sancționați de FRF.”

Cazul Universitatea Craiova

Clubul condus de Adrian Mititelu, Universitatea Craiova, i-a reziliat contractul antrenorului Victor Piţurcă. Acesta a cîştigat la CNSL, inclusiv 7 milioane de euro, conform unei clauze din contract.

Cum la „Recurs” cazul a fost respins, clubul oltean a mers direct la Curtea de Apel, în instanțele civile. Fiindcă nu a renunţat la acţiunea în instanţă, FRF a considerat că a încălcat grav Statutul şi a dezafiliat clubul din Bănie în iunie 2011.

Sursă: gsp.ro (Marius Mărgărit)

Facebook Comments