Rezultate BAC 2018. Notele obținute la prima sesiune a examenului de Bacalaureat

by Dana B.

UPDATE: Rezultatele BAC 2018 pot fi consultate AICI

Rezultatele examenelor la BAC 2018, sesiunea iunie-iulie, sunt anunțate miercuri, 4 iulie. Așteptate cu emoție de absolvenții de liceu, notele la bacalaureat sunt cu atât mai importante cu cât cântăresc mult la admiterea în învățământul superior, mai ales la acele profiluri unde nu se organizează concurs pentru intrarea la facultate.

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2018 vor fi afișate miercuri, 4 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Pe site-ul Ministerului Educației Naționale puteți vedea rezultatele pe județe, pe licee sau pe medii.

În aceeaşi zi  vor putea fi depuse contestaţiile. Candidaţii au la dispoziție doar patru ore pentru a face acest demers, în intervalul orar 12:00-16:00.

În cazul în care doriți să faceți contestație, subiectele, dar și baremele de corectare pentru toate profilurile au fost publicate  de Ministerul Educației Naționale.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Rezultatele finale la BAC 2018, după rezolvarea contestațiilor, vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat a fost de 71,4 la sută, în creștere față de anul precedent.

Pentru susţinerea probelor scrise la BAC 2018, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. În 2017, aproape 100 de elevi din toată țara au luat 10 la Bacalaureat.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments