Rezoluția Congresului PNȚ Maniu-Mihalache din 30 MARTIE 2019, de la Alba Iulia

by Andreea Radu

Intruniti la Alba Iulia, capitala spirituala a Romaniei Mari, dupa zece ani de pribegie si umilinte, national-taranistii au in sfarsit posibilitatea de a activa politic.

Noi, PNT Maniu-Mihalache, suntem urmasii celor care au stabilit drumul Romaniei catre structurile europene si euroatlantice in continuarea inaintasilor care au infaptuit idealul unitatii nationale. Sacrificiul politic din anii 90 a pus interesul tarii in fata celui de partid, iar meritele pentru aceste acte fundamentale au fost asumate de altii.

Astazi, Uniunea Europeana trebuie redefinita in spiritul ideilor care au stat la bazele acestei constructii, iar noi ramanem partenerii loiali ai Europei si ai curentului crestin-democrat. NATO este singurul garant al securitatii nationale, in contextul unei Rusii din ce in ce mai expansioniste si mai agresive. Condamnam orice incercare de indepartare de la acesti piloni ai dezvoltarii si apararii tarii.

Justitia este prima putere care trebuie sa functioneze cinstit si eficient. Toti cetatenii cinstiti ai Romaniei au fost umiliti prin modificarile nemaintalnite nicaieri in lumea civilizata facute in favoarea tuturor infractorilor, cu dedicatie speciala pentru politicienii corupti. Avem nevoie de o legislatie clara, cu magistrati independenti care sa ia decizii oneste, fara presiuni si influente. Institutiile care trebuie sa supravegheze echilibrul puterilor in stat (Curtea Constitutionala), sa blocheze excesele autoritatilor (Avocatul Poporului) sau sa asigure independenta justitiei (CSM) sunt infestate cu personaje deasupra oricarei banuieli de onestitate si profesionalism si trebuie reformate radical.

Romania este in aceste zile intr-unul din cele mai periculoase momente ale existentei sale. Un grup infractional organizat a pus la cale o lovitura de stat care se deruleaza cu incetinitorul, pentru a scapa de consecintele faptelor lor penale si pentru a jefui in continuare bugetul tarii.

PNȚ Maniu Mihalache afirma că nu există un pericol mai mare pentru siguranța națională decat PSD, un partid nefrecventabil și devenit sinonim cu hoția generalizată și prostia fudula, însoțite de trădarea națiunii și îndatorarea generațiilor viitoare pentru a-si asigura perpetuarea la putere. Fiecare zi în care mai rămâne la cârma țării produce daune materiale și morale greu de recuperat.

PNȚ Maniu Mihalache declară că tranzacționarea ticăloasa a PNȚCD de către impostorul care a confiscat acest nume umple de revoltă pe orice național-țărănist onest, iar noi suntem decisi sa nu ii permitem unui personaj politic minor, ilegitim si irelevant sa vorbeasca in numele martirilor nostri si sa tranzactioneze demnitatea si istoria la taraba jocurilor politicianiste, pentru interese meschine, straine de traditia, spiritul si moralitatea acestui partid.

Ii chemam pe toti membrii onorabili ai PNTCD ca si pe toti aceia care isi doresc o reprezentare politica bazata pe moralitate, daruire si caracter sa ni se alature pe drumul pe care il deschidem astazi.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Radu Rizescu

Presedinte

PNT Maniu-Mihalache

Facebook Comments