Revelion cu aproape 140 de intervenții pentru pompieri

by Adrian Pavel

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad au gestionat în perioada minivacanței prilejuite de intrarea în Noul An, 137 de intervenții în situații de urgență.
Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 123 de solicitări.

Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea a 3 incendii, astfel:

❗️În data de 01 ianuarie 2023, în jurul orei 00:45, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un container modular pentru deșeuri, în municipiul Arad, strada Tunarilor.
Incendiul, care se manifesta generalizat la nivelul containerului a fost lichidat prompt de către pompieri în câteva minute. Din fericire nu s-au înregistrat victime iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

❗️Tot în Noaptea de Revelion, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa gospodărească a unei case din municipiul Arad, strada Șezătorii.
Intervenția promptă a acestora a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, flăcările afectând anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 8 mp.
Din fericire nu s-au înregistrat victime iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: „foc deschis în spații închise”
În speță, o lumânare lăsată nesupravegheată a condus la producerea incendiului.

❗️În seara zilei de 01 ianuarie 2023 pompierii arădeni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hota aflată în bucătăria unui restaurant din municipiul Arad, strada Nicolae Bălcescu.
La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul hotei și al tubului de evacuare a acesteia, cu degajări de fum. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, fără ca flăcările să afecteze alte încăperi sau bunuri.
Din fericire nu s-au înregistrat victime.
Nu s-a impus evacuarea persoanelor din interiorul restaurantului.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

De asemenea, pompierii arădeni au acționat și în alte 11 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, verificarea concentrației de oxigen din secțiile ATI.

În continuare pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Facebook Comments