Rețete mănăstirești. Astăzi, tăiței cu pesmet

by Dana B.

Că mâncarea de la mănăstiri este cea mai bună, mai ales în perioada postului, poate să spună oricine a avut bucuria de a servi masa într-un asemenea loc. Astăzi, vă propunem o rețetă de tăiței cu pesmet:

Ingrediente

  • 300 g tăiţei laţi 
  • 100 g pesmet
  • 80 g zahăr
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri ulei 
  • Porţii: 3-4

Preparare: Se pun tăiţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

Poftă bună!

Facebook Comments