Rețeta zilei: Vinete pane de post

by Cristian Dobre

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare:  min
  •  Timp de gatire:  min
  •  Gata in: 

INGREDIENTE

  •  2 vinete
  •  usturoi pudră
  •  pesmet
  •  sare, piper și alte mirodenii (la alegere, după gust)

MOD DE PREPARARE

Aperitivul ideal pentru zilele în care nu servești carne! Cea mai rapidă și gustoasă variantă de vinete pane de post/vegane. Gata în 15 minute, din ingrediente ieftine și la îndemână.

Spală vinetele, taie-le rondele (nu foarte groase).

Combină pesmetul cu pudra de usturoi (în cantitățile dorite de tine) și cu restul de mirodenii dorite (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia – ce ai prin gospodărie și vrei să folosești pentru această rețetă).

Dă feliile de vinete prin combinația de mai sus și pune-le, pe rând, într-o tigaie în care ai încins ulei în prealabil. (Dacă vrei să fie și mai sănătoase, le poți face la cuptor, într-o tavă).

Se servesc fierbinți.

 

Sursa: retete.unica.ro

Facebook Comments