Rețeta zilei: Sărățele cu brânză

by Cristian Dobre

Saratelele cu branza reprezinta gustarea perfecta: usor crocante, dar fara sa fie tari, fragede si cu un gust irezistibil de branza. Sunt absolut delicioase!

Ingrediente: 

– 500gr faina
– 300gr branza telemea (preferabil maturata)
– 150gr unt
– 2 oua
– 100gr iaurt (sau smantana)
Pentru uns saratelele: un galbenus de ou amestecat cu putin lapte
Pentru presarat: mac, susan, chimen

Mod de preparare: 

Se pun intr-un bol incapator faina si untul taiat bucatele mici.

Se framanta putin cu mana pana se obtine o compozitie cu aspect nisipos, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare, 100gr iaurt si cele 2 oua.

Se framanta pana se omogenizeaza toate ingredientele. Este destul de greu la inceput dar, pe masura ce framantati, va fi din ce in ce mai usor.
Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, se mai framanta aluatul 2-3 minute apoi se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pentru o ora. Aluatul pentru saratelele cu branza trebuie sa fie dens si destul de tare.
Dupa ce a trecut o ora, se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2 parti egale, ca sa fie mai usor de lucrat.

Se presara putina faina pe suprafata de lucru si, din bucata de aluat pastrata, se intinde o foaie de 4-5 mm grosime.

Foaia de aluat se taie in doua (ca sa nu iasa saratelele prea lungi), apoi se taie fasii de aluat de aproximativ 1.5cm latime. Pentru a taia aluatul puteti folosi o rola sau un cutit ascutit.

Saratelele cu branza astfel formate se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte. Se presara saratelele cu mac si se pune tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 15-20 de minute (in functie de cat de rumenite vreti sa fie).

Se procedeaza la fel cu cea de-a doua bucata de aluat.
Saratelele cu branza sunt minunate si calde, si reci, le puteti servi ca gustare sau ca aperitiv.
Spor la gatit si pofta buna!

 

Sursa: absolutdelicios.ro

Facebook Comments