REȚETA ZILEI: Prăjitură cu vanilie și frișcă

by Andreea Radu

Când este vară și torid afară, cei mai mulți dintre noi căutăm deserturi cât mai ușoare și răcoritoare. Cam așa este și această prăjitură, care are toate șansele să devină noul tău desert preferat în perioada anotimpurilor calde.

Ingrediente prăjitură cu vanilie și frișcă:

  • 1 cană de apă
  • 115 g unt nesărat
  • 1 cană făină
  • 1 vârf de sare
  • 4 ouă
  • 2 pachete de cremă de brânză, moale
  • 3 pachete de budincă de vanilie
  • 4 căni lapte
  • 340 g frișcă

Mod de preparare prăjitură cu vanilie și frișcă:

Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge o tavă de copt cu puțin spray de gătit. Într-o cratiță medie, dă în clocot apa, apoi adaugă untul și adu din nou la un clocot. Ia de pe foc, apoi amestecă făina și sarea până când totul s-a combinat și poate fi modelat într-o bilă. Adaugă câte un ou odată, mixând la viteză mică între fiecare nouă adăugare. După ce ai pus toate ouăle, frământă blatul timp de încă 4-5 minute, pe viteză mare. Adaugă blatul în tava de copt, apăsând bine pe fund. Coace timp de 20-25 minute, după care lasă la răcit.

Într-un castron mare, amestecă budinca și laptele. Într-un alt castron, bate crema de brânză timp de 3-4 minute, apoi mixează cu budinca timp de 3-4 minute. Acoperă blatul răcit cu amestecul de brânză și budincă, apoi acoperă cu un strat de frișcă. Lasă la frigider timp de 2-3 ore înainte de a servi.

 

Sursa: spynews.ro

Facebook Comments