Rețeta zilei: Plăcintă cu dovleac

by Dana B.

Dacă este toamnă, atunci cu siguranță cei mai mulți dintre noi vom dori să gustăm o bucată de plăcintă cu dovleac. Vă propunem o rețetă numai bună de încercat acasă:

Ingrediente:

– 350 ml ulei de floarea soarelui

– 350 ml apă – un praf de sare

– 700-800 g făină

Umplutura:

– 2 kg dovleac

– 350 g zahăr

– 2 pliculeţe de zahăr vanilat

– zahăr pudră

– scorţişoară

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă şi sâmburi şi se dă pe răzătoare. Într-o tigaie se pune dovleacul, scorţisoara şi zahărul şi se amestecă din când în când. Între timp se pregătesc foile pentru plăcintă. Într-un bol se pune apa, uleiul şi sarea, iar făina se adaugă treptat. Aluatul se frământă până se dezlipeşte de pe mâini şi se introduce în frigider pentru 30 de minute. Se întinde cu sucitorul foaia de aluat, se toarnă umplutura dulce şi aromata, se nivelează cu atenţie şi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat.  Plăcinta se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

După ce s-a răcit, se pudrează cu zahăr şi se porţionează.

Poftă bună!

Facebook Comments