Rețeta zilei: Piftie de curcan

by Cristian Dobre
Este o reteta pe care ar fi bine sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore. Fierband molcom la foc mic, ea va iesi limpede de tot.
Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan – se pun la fiert in apa rece cu sare.
Cand incepe sa fiarba, adunam spuma cu o strecuratoare mica sau cu spumiera si facem aceasta operatiune de mai multe ori.
Cand nu se mai formeaza spuma , adaugam radacinoasele curatate si taiate. Adaugam si jumatate din usturoiul pisat.
Lasam sa fiarba la foc mic , cat mai mult timp, pana cand zeama devine lipicioasa.
Facem proba, punand 2-3 linguri de zeama, pe o farfurie, afara la rece. Cu siguranta , dupa 10-15 minute, zeama se va inghega.
Strecuram zeama de doua ori. intr-o strecuratoare o bucata de tifon si cealalta jumatate de usturoi presat,apoi strecuram zeama.
<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:block; text-align:center;”
data-ad-layout=”in-article”
data-ad-format=”fluid”
data-ad-client=”ca-pub-4814190703476324″
data-ad-slot=”8573343023″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Daca cumva observati pete de grasime pe suprafata raciturilor , le puteti absorbi cu un servet de hartie dublu cu care culegeti grasimea de deasupra.
Puteti trece la montarea piftiei.
Intre timp ouale de prepelita au fost fierte si curatate.Fierti au fost si morcovii baby.
Ouale taiate le punem in forme, dupa preferinta, la fel morcovii baby si frunzele de patrunjel verde.
Luam pielea de pe aripi si o indepartam( le facem o bucurie pisicutelor). Carnea de pe oase o luam si o desprindem fasii pe care le asezam peste oua, morcovi si frunzele verzi.
Turnam deasupra zeama pina se umple forma, avand grija sa nu miscam ornamentul din oua, morcovi si frunze.
Lasam la rece pina a doua zi cand se serveste cu zeama de lamaie si boia presarata deasupra.
Poate aveti si o felie de paine proaspat prajita….
Daca respectati pasii, veti reusi cu siguranta sa va impresionati fiecare musafir atat prin gust, cat si prin aspect.
Pofta mare!
Sursa: gustos.ro
Facebook Comments