Rețeta zilei: Piftie de curcan

by Cristian Dobre

Iată ce ne trebuie pentru rețeta Piftie de curcan:

  • 1 pieptul, pulpele și ghearele de la 1 curcan
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 l apă
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură sare, sau după gust
  • câteva boabe de piper
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
Mod de preparare 

 Se spală foarte bine carnea de curcan și se pune la fiert în apă rece cu sare.
Dacă aveți mai multe gheare de curcan sunt tocmai bune, pentru că acestea conțin gelatina necesară închegării piftiei.
Se lasă carnea să fiarbă, mai întâi la foc mare până se formează spuma, iar după înlăturarea spumei, se micșorează intensitatea focului.
Când carnea începe să se pătrundă, se adaugă ceapa curățată și tăiată în sferturi și morcovul curățat.
Se mai adaugă foile de dafin care se scot după 10 minute, și boabe de piper.
Când carne se desface de tot de pe oase, în câteva ore de fierbere, se stinge focul și se scoate carnea în alt vas, împreună cu morcovul care se va tăia rondele pentru decor.
Se înlătură ceapa și ghearele și se lasă lichidul să se tempereze ușor, atât cât suportă degetul temperatura.
Se adaugă în lichidul pentru piftie de curcan, usturoiul pisat și se lasă 10-15 minute, apoi se strecoară.
Sr porționează carnea și se pune în boluri la baza cărora se așază rondele de morcov și frunze de pătrunjel, pentru decor. Se toarnă lichidul și se dau vasele la rece până când piftia este închegată.
Dacă nu folosiți gheare de curcan, este bine să aveți la îndemână 1 plic de gelatină.

Poftă bună!

Sursa: cookandplay.a1.ro

Facebook Comments