REȚETA ZILEI: Paste cu creveți, usturoi și lămâie

by Andreea Radu

Pentru fanii pastelor, dar nu numai, avem astăzi o rețetă care vă va crea dependență. Pastele cu creveți, usturoi și lămâie sunt un deliciu care se topește pe cerul gurii. Iar, cel mai important pentru toți cei ocupați, se prepară foarte repede!

Ingrediente paste cu creveți, usturoi și lămâie:

  • 250 g paste fettuccine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 90 g unt
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 linguriță fulgi uscați ardei roșu
  • 500 g creveți mari
  • 1 linguriță condiment italian (amestec oregano, cimbru și busuioc)
  • 4 căni spanac baby
  • 1/2 cană parmezan
  • 2 linguri pătrunjel, tocat
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • sare și piper

Mod de preparare paste cu creveți, usturoi și lămâie:

Într-o oală mare, fierbe pastele. Strecoară-le, apoi pune deoparte.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și 30 g din unt. Adaugă usturoiul și fulgii de ardei și gătește. Adaugă apoi creveții și adaugă sare și piper după gust. Condimentează cu amestecul italian și adaugă spanacul.

Răstoarnă pastele peste creveți, alături de untul rămas, parmezan și pătrunjel. Amestecă până untul e topit. Finisează cu sucul de lămâie.

 

Sursa: spynews.ro

Facebook Comments