Rețeta zilei: Mâncare de mazăre, de post

by Dana B.

Ingrediente (2-4 persoane)

  1. 500 g mazare congelata/proaspata
  2. 1 ceapa medie
  3. 2 catei de usturoi
  4. 2 cartofi medii/1 cartof mare
  5. 2 morcovi mici
  6. 2 linguri ulei floarea soarelui
  7. 200 ml apa
  8. 80 ml. suc de rosii
  9. 1-2 lingurite rase marar proaspat tocat
  10. 1 lingura rasa amidon de porumb
  11. sare
  12. piper

Mod de preparare

  1. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Curatam morcovii si ii taiem in felii subtiri. Curatam cartofii si ii taiem in cubulete potrivite.
  2. Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam ceapa, usturoiul, morcovii si amestecam bine. Le calim pana cand ceapa se inmoaie, apoi adaugam cubuletele de cartof. Amestecam pe foc mic inca 1-2 minute si adaugam 100 ml apa usor calduta.
  3. Cand morcovul si cartofii sunt fierti pe jumatate, adaugam mazarea (eu am folosit mazare congelata si am adaugat-o congelata in mancare).
  4. Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
  5. Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.

Pofta buna!

 

 

Facebook Comments