Rețeta zilei: Mâncare de linte cu conopidă, de post

by Dana B.

Dal-ul (sau dhal) este un preparat sanatos cu specific indian si contine ierburi aromatice care ii dau o savoare deosebita. In plus, face parte din lista de mancaruri de post fara ulei.

Ingredientul principal este lintea, extrem de hranitoare, fiind o sursa ideala de proteina pentru vegetarieni sau pentru persoanele care nu vor sa consume carne intr-o anumita perioada a anului, asa cum este postul. In plus, lintea are multe fibre, nu contine grasime si contine doar 230 calorii la o cantitate cuprinsa intr-un pahar.

Curry-ul are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului tau: contine antioxidanti si compusi antiinflamatori, stimuleaza buna functionare a creierului, previne pierderea memoriei sau formarea tumorilor, amelioreaza simptomele artritei si activeaza circulatia sanguina.

Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 40 de minute
Timp total: 45 de minute
Cantitatea: 4 portii

Ingrediente necesare

– 1 ceapa mare, taiata marunt
– 2 catei de usturoi, pisati
– 2 linguri de pasta de curry
– 1 cana (200 g) de linte rosie uscata
– 3 cani (750 ml) de supa de legume
– 2 linguri de pasta de tomate
– 500 g de conopida, taiata in florete mici si cateva florete mari pentru ornare
– 1 cana (120 g) de mazare congelata
– 2 linguri de frunze de coriandru, tocate, si cateva pentru ornat

Iata cum poti sa prepari mancare de post fara ulei

1. Incalzeste intr-o tigaie 5 linguri de supa de legume (strecurata), la foc mediu.
2. Adauga ceapa, usturoiul si caleste-le, amestecand ocazional, timp de 5 minute ori pana se inmoaie ceapa.
3. Pune lintea, supa de legume ramasa, pasta de curry si cea de rosii. Adu totul la punctul de fierbere, acopera tigaia cu un capac, redu intensitatea focului si mai fierbe toate ingredientele timp de 15 minute.
4. Da focul la mediu, adauga conopida si fierbe acoperit, timp de 8-10 minute, pana se inmoaie legumele. Separat, fierbe cateva florete de conopida pe care sa le asezi deasupra preparatului dupa ce este gata.
5. Adauga mazarea la final si las-o pe foc 2 minute, apoi amesteca frunzele de coriandru tocate.
6. Orneaza preparatul cu frunze de coriandru si florete de conopida fierte.

POFTĂ BUNĂ!

 

Sursa: divahair.ro

Facebook Comments