Rețeta zilei: Iahnie de fasole, de post

by Dana B.

Daca tot suntem in perioada postului este bine sa consumam alimente bogate in fibre, pline de nutrienti. In plus fasolea are un indice glicemic foarte mic si are un rol important in scaderea depozitelor de grasime din organism.

INGREDIENTE:

700 g fasole alba uscata cu bobul mic
4 cepe medii
2 morcovi maricei
1/2 ardei gras rosu
2 linguri pasta de tomate
5 linguri suc de rosii
1-2 catei de usturoi
2 foi de dafin
sare
6-7 boabe de piper
3 linguri ulei
1 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Alegem fasolea apoi o spalam bine. O punem la inmuiat peste noapte sau cel putin 6 ore, pentru a se fierbe mai bine si pentru a evita eventuale probleme de balonare.

Dupa ce a stat peste nopate la inmuiat aruncam apa si o punem la fiert in apa curata. Dupa 10-15 minute de fierbere aruncam iar apa si punem la fiert in alta apa calda. Procedam astfel de 3 ori. In ultima apa adaugam un praf de sare, boabele de piper si frunzele de dafin.
Cat timp de fierbe fasolea calim in ulei ceapa, morcovii si ardeiul, apoi le punem peste fasole (le adaugam doar in momentul in care nu mai schimbam apa) si adaugam 1-2 catei de usturoi intregi.

Cand bobul de fasole da semne ca s-a fiert adaugam pasta si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba pana obtinem consistenta dorita pentru iahnie, fara insa se fierbem atat de mult incat bobele sa fie prea fierte si sparte.

Cand luam de pe foc adaugam o legatura de patrunjel verde tocata marunt, amestecam si putem servi.

POFTA BUNA!

 

Sursa: divainbucatarie.ro

Facebook Comments