REȚETA ZILEI: Homar cu ulei de măsline, usturoi și rozmarin

by Andreea Radu

Dacă și tu iubești fructele de mare, ți-am pregătit o rețetă delicioasă, care îi va cuceri pe cei dragi ție și îi va „obliga” să-ți mai ceară o porție. Este vorba despre homar cu ulei de măsline, usturoi și rozmarin.

Homarul are o carne dulce, pe care toată lumea o iubește. Dincolo de gust, aceasta conține și numeroase proteine esențiale organismului. Pentru o zi de duminică perfectă, rețeta de homar cu ulei de măsline, usturoi și rozmarin este alegerea perfectă. Iată cum se prepară!

Ingrediente:

– un homar

– ulei de măsline

– 10 căței de usturoi

– sare, piper

– rozmarin proaspăt sau uscat, din comerț

Mod de preparare:

Homarul se fierbe într-o oală în care pui suficientă apă și un praf de sare, timp de 35-40 de minute. Când este gata, se scoate și se scurge de apă și se așează pe un platou.

Cățeii de usturoi se toacă mărunt și pe pun la călit într-o tigaie în care ai pus ulei de măsline la încins. Se lasă 2-3 minute, după care se adaugă rozmarinul, sare și piper după gust.

Amestecul se toarnă peste homarul fiert, se lasă 10 minute la „odihnit” și se servește cu limonadă rece. Poftă bună!

 

Sursa: spynews.ro

 

Facebook Comments