Rețeta zilei: Fasole bătută

by Dana B.

INGREDIENTE:

  • 300 g fasole boabe (sau fasole gata fiartă din conservă)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 linguri de pastă de roşii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui – pentru călit ceapa
  • sare, piper, foi de dafin – după gust
  • pătrunjel verde pentru decor

MOD DE PREPARARE: .

  1. Se curăţă fasolea şi se spală în mai multe ape. Este bine să o lăsaţi la înmuiat timp de câteva ore înainte să o puneţi la fiert, eventual de seara până dimineaţa. Desigur, dacă folositi fasole din conservă aţi scăpat de această problemă, puteţi trece direct la pasat.
  2. Punem fasolea la fiert în apă rece cât să o cuprindă bine. Fierbem timp de 20 de minute, apoi aruncam apa şi o punem din nou la fiert, de data aceasta în apă fierbinte.
  3. Adăugăm la fiert morcovul curăţat de coajă, tăiat rondele mari şi o foaie de dafin.
  4. Fierbem fasolea până când se înmoaie complet, iar boabele devin uşor de strivit între degete.
  5. Scurgem apa în care a fiert fasolea, dar nu o aruncăm pe toată, ci păstrăm deoparte cam o cană de lichid.
  6. Pasăm la blenderul vertical boabele de fasole, morcovul fiert şi usturoiul. Subţiem cu apa păstrată atât cât e nevoie ca să obţinem consistenţa dorită.
  7. Potrivim de sare şi piper după gustul fiecăruia.
  8. Ceapa o tăiem feliuţe sau cuburi, după cum preferaţi. Eu am tăiat-o cuburi de data aceasta.
  9. Călim ceapa în uleiul de floarea soarelui până când devine aurie. Adăugaţi pasta de roşii, mai lăsaţi la călit 1-2 minute, timp în care amestecaţi continuu să nu se ardă ceapa.
  10. Turnaţi amestecul de ceapă şi bulion peste fasole.

POFTĂ BUNĂ!

 

Sursa: bucate-aromate.ro

Facebook Comments