Rețeta zilei: Drob de pui

by Cristian Dobre

 INGREDIENTE DROB DE PUI 

Pipote și inimi de pui – 1 kilogram

Cepe mari tocate – 4

Ceapă verde tocată – 2 legături

Pătrunjel – 2 legături

Mărar – 2 legături

Ouă fierte – 3

Ouă crude – 5

Ulei – 6 linguri

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE DROB DE PUI

Puneți la fiert pipotele și inimile, adăugați un praf de sare. Lăsați-le la fiert 30 de minute. Luați mereu spuma de deasupra. Le lăsați la răcit după fierbere.

În ulei încins, puneți ficatul, îl lăsați să se călească. Nu puneți sare, pentru că întărește ficatul. Scoateți bucățile de ficat și-n același ulei puneți ceapa la călit (nu pe cea verde). Puneți puțină sare, care împiedică arderea cepei. Peste ceapa călită puneți ceapă verde. O lăsați să se călească puțin, până se înmoaie.

Scoateți ceapa pentru a se răci.

După ce s-au răcit organele, le tăiați mărunt.

Bateți ouăle.

Adăugați organele într-un bol, puneți mărarul și pătrunjelul tocate, ouăle bătute, ceapa călită, piper, sare, amestecați bine.

În tava tapetată cu hârtie de copt adăugați o parte din compoziție, apoi ouăle fierte pe lungimea tăvii, în mijlocul drobului, adăugați restul compoziției.

Puneți drobul la cuptor aproximativ 35 – 40 de minute, la foc mediu.

Pofta buna!!!

 

Sursa: dcnews.ro

Facebook Comments