Rețeta zilei: Dovlecei pane fără ou

by Cristian Dobre

Ingrediente:

– doi sau trei dovlecei;
– patru căţei de usturoi pisaţi
– o ceaşcă de făină
– ulei
– sare şi piper după gust

– patru linguri de muştar
– patru linguri de apă
– mărar proaspăt tocat

Cum se prepară dovleceii pane de post

Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasă cu coajă sau îi poţi curată, în funcţie de preferinţe. Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează. Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.

Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform. Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie.

Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat şi cu mărar proaspăt tocat.

Sursa: divahair.ro

Facebook Comments