Rețeta zilei: Cornulețe cu miere și nucă

by Cristian Dobre

Pentru cornulete

  • 340 g faina alba
  • 220 g margarina
  • o lingurita praf de copt
  • 80 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate
  • putina sare
  • In plus
  • miere de albine
  • esenta de rom
  • nuca macinata amestecata cu zahar pudra

Mod de preparare 

Din toate ingredientele pentru cornulete formati un aluat pe care-l amestecati cu mana, intr-un bol.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Scoateti aluatul de la rece, luati cate putin din el in mana, formati un mic sul pe care atunci cand il asezati in tava-l modelati in forma de potcoava.

Daca aluatul e prea lipicios pudrati putina faina deasupra ca sa va ajute la modelat. Nu mai puneti faina in aluat.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cornuletele la 170 grade pentru 15-17 minute; trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Lasati sa se racoreasca 2-3 minute.

Intr-o farfurie puneti 2 linguri de miere si o lingurita esenta rom. Omogenizati si puneti cate 15-20 cornulete, pe care cu mainile le „amestecati” cu mierea, pana cand sunt bine cuprinse. Amestecati usor sa nu rupeti cornuletele. Le luati apoi si le puneti intr-oun vas in care ati amestecat nuca macinata cu zahar pudra vanilinat. „Amestecati” din nou. Procedati la fel cu toate cornuletele, adaugand miere si rom in farfurie cand e necesar.

Pofta buna!

Sursa: retetapapabun.ro

Facebook Comments