Rețeta zilei: Ciorbă de lobodă roșie

by Dana B.

Ingrediente:

  • 1/2 kg loboda rosie
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de orez
  • otet
  • sare
  • leustean verde

Mod de preparare:

Incepem cu orezul. 5 linguri cu orez se spala, se pun la fiert 15-20 minute. Cand s-a fiert, il clatim cu apa rece, il scurgem de apa si il lasam deoparte.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa pe care o calim usor, sa fie sticloasa, apoi adaugam frunzele de loboda rosie, spalate in cateva ape, le calim alaturi de ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam vreo 3 litri de apa. Lasam zeama la fiert, este suficient 10 minute, loboda fierbe repede. Peste loboda fiarta adaugam orezul, lasam ciorba sa clocoteasca, potrivim gustul de sare, inacrim cu otet si dupa 2 clocote stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit cu presa si o legatura generoasa de leustean verde tocat. Aceasta ciorbica este usoara, racoritoare.
Puteti servi cu ardei iute, merge de minune langa mamaliga calda si ceapa verde.

 

Sursa: garbo.ro

 

 

 

Facebook Comments