Rețeta zilei: Ciorbă de dovleac cu lapte

by Dana B.

Ingrediente:

 ● 300 gr dovleac deja curatat de coaja si samburi, taiat cuburi
● 400 ml apa sau supa
● 1 lingura de ulei
● sare
● 1 lingurita de ceapa tocata
● marar tocat
● 1 paharel de iaurt mai lichid sau lapte batut, kefir, zer

Mod de preparare:

 – in oala de ciorba inabusim ceapa si cuburile de dovleac cu uleiul si sarea, adaugam apa si punem capacul
– dupa ce s-a inmuiat dovleacul, o parte din el se paseaza pentru a da consistenta ciorbei

– cand este gata se trage oala de pe foc si se adauga iaurtul si mararul tocat

– se serveste mai aproape de temperatura camerei

Se poate adauga si orez la fiert impreuna cu dovleacul de la inceput (orezul fierbe in 18-20 minute si dovleacul cuburi tot cam asa de repede daca nu chiar mai repede)

Pofta buna!
Sursa: reteteculinare.ro

 

Facebook Comments