Rețeta zilei: Ciorbă de cartofi cu roșii și leuștean

by Dana B.

O ciorbita simpla, buna si gustoasa, cu cartofi si aromata cu leustean, nu poate decat sa ne satisfaca papilele gustative.

INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)

600 g cartofi
1 morcov mediu
1 felie telina
1 ardei kapia rosu
1 ceapa medie
2 crengute leustean
400 g pulpa de rosii
1 l apa (supa de legume) calda
500 ml bors / zeama de corcoduse acre
2 linguri ulei
sare
1/4 lingurita boabe de piper

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt apoi punem morcovul ras fin, ardeiul si telina tocate cubulete mici si le calim impreuna pana se inmoaie. Stingem cu jumatate din cantitatea de apa si lasam sa fiarba la foc mic-mediu in jur de 10 minute, apoi turnam restul de apa, punem cartofii curatati, spalati si taiati cuburi.

Cand sunt aproape fierti cartofii adaugam rosiile fara coaja si seminte tocate marunt, borsul fiert in prealabil, sare, boabe de piper si frunzele de leustean. Fierbem inca 10 minute apoi luam ciorba de pe foc si putem servi cu frunze proaspete de leustean tocate marunt.

POFTĂ BUNĂ!

 

Sursa: dinbucatarie.ro

Facebook Comments