Rețeta zilei: Cartofi țărănești

by Dana B.

Ingrediente

1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei

Preparare

  1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
  2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
  3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.
  4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
  5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
  6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.

Pofta buna!

 

Sursa: e-retete.ro

Facebook Comments