Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
Preparare
- Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
- Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
- Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.
- Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
- Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
- Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
Pofta buna!
Sursa: e-retete.ro
Facebook Comments