Rețeta zilei: Ardei umpluți, de post

by Dana B.

Ingrediente:

  • 6 ardei grasi
  • o ceasca de orez
  • un morcov mare
  • 2 cepe mari
  • patrunjel verde tocat fin
  • o cutie de rosii in bulion
  • ulei
  • marar verde tocat fin
  • o rosie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ardeii se spala, se scot cotoarele si se lasa la scurs. Ceapa si morcovul se curata, se spala, se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Orezul se spala bine si se scurge.

Intr-o craticioara se pune putin ulei, apoi ceapa si morcovul se amesteca bine, se pune putina apa calda si se lasa la inmuiat. Se adauga orezul si o cescuta de apa calda, amestecand continuu pana scade zeama. Se adauga cateva linguri de suc de rosii, sare si piper dupa gust si se stinge focul. Se adauga patrunjelul verde. Se lasa compozitia putin la racit si se umplu apoi ardeii. Rosia se taie felii mai groase si se pune cate un capacel la fiecare ardei. Se aseaza ardeii intr-o oala mai inalta, se adauga rosiile in bulion mixate si apa calda cat sa acopere ardeii. Se pune sare si piper, se mai adauga 2 linguri de ulei peste zeama si se pune oala la cuptor, la foc mediu 45 de minute. Se verifica apoi daca orezul si ceapa sunt fierte.Se presara mararul tocat si se mai lasa oala in cuptorul stins inca 20 de minute.

POFTA BUNA!

 

Sursa: bucataras.ro

Facebook Comments